Ook een heel oud artikel, bewaard om nostalgische redenen.

Maar met een beetje kunst- en flexwerk kun je doen alsof - al zal de tekst niet automatisch naar de volgende kolom lopen, de "column break" zal handmatig ingesteld moeten worden.
De tekst moet op klein scherm natuurlijk wel gewoon één-koloms worden met normale lettergrootte.
Ook leuk: in de editor zit een waarschuwing, die front-end onzichtbaar is :). Dat maakt het een stuk makkelijker om tekst van de ene kolom naar de andere te verplaatsen.
Overigens: de tekst voor dit voorbeeld komt van PHC (en iedereen met een tuin zou 't moeten lezen) .

een screenshotje

LET OP: tekst zit in divs!

Een gezonde bodem geeft gezonde planten

Een gezonde bodem is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke, gezonde planten. Zo’n bodem maakt planten minder vatbaar voor ziekten, plagen en stress en laat hen maximaal presteren. Voor een gezonde bodem zijn twee factoren cruciaal: mycorrhiza’s en nuttige bodembacteriën. 

In de natuur leeft 95% van de planten samen met mycorrhiza's: nuttige bodemschimmels die hun wortelbereik vergroten. Een vergelijkbare samenwerking bestaat er met nuttige bodembacteriën. De opnamecapaciteit van de wortels kan hierdoor met wel 700% toenemen, waardoor planten gemakkelijker en efficiënter water en voedingsstoffen opnemen. Bovendien bezetten de gunstige micro-organismen ruimte rond de wortels, waardoor ziekteverwekkers minder kans krijgen.

Valse start maakt planten kwetsbaar

In de meeste cultuurgronden is het bodemleven arm en eenzijdig. Bovendien gaat het vaak al mis bij de start, tijdens de opkweek in ontsmette grond of steriele substraten. Zonder nuttige mycorrhiza’s en bodembacteriën rond hun wortels zijn planten kwetsbaar. Dat uit zich in een zwakker gewas met weinig weerstand tegen ziekten en plagen.

Hier zit de divscheiding

Mycorrhiza’s als stressmanagers

Mycorrhiza’s leven in symbiose met planten. Dit betekent dat zij tot wederzijds voordeel samenwerken. De plant voedt de nuttige schimmels met suikers. Hun meterslange, microscopisch dunne schimmeldraden bereiken plaatsen waar plantenwortels niet kunnen komen. Dankzij dit verlengde wortelstelsel komen planten gemakkelijker aan water en voedingsstoffen en zijn zij beter bestand tegen droogte, schommelingen van temperatuur en zuurgraad (pH), giftige metalen en bodemverdichting. Vanwege hun bijdrage aan de vorming van bodemaggregaten zorgen mycorrhiza’s ook voor een betere bodemstructuur.

Als levende verbinding tussen plantenwortels en bodembiologie zijn mycorrhiza’s de stressmanagers van de natuur. Wetenschappelijk onderzoek bewijst keer op keer dat zij planten gezonder en weerbaarder maken. Bovendien hebben deze planten minder toegediende meststoffen nodig en benutten zij organische meststoffen beter. Dit komt zowel de fysieke opbrengst als de productkwaliteit ten goede.