Over de techniek kan ik kort zijn: daar gebruik ik Joomla voor.

Joomla is simpel gezegd software voor het maken van websites.

Beter gezegd: Joomla is een CMS, een Content Management Systeem. Een "open source" en dus gratis Content Management System.

Waarom een CMS?

Omdat het drie belangrijke voordelen heeft.

In de eerste plaats: heel veel van het programmeerwerk dat nodig is voor een website zit al in het CMS ingebakken en hoeft dus niet meer "met de hand" te gebeuren. Correcte weergave op telefoonschermpjes, bijvoorbeeld. Als je dat handmatig moet regelen, gaat er heel veel tijd inzitten.

En ten tweede: in een CMS is de techniek, programmering en vormgeving losgekoppeld van de inhoud. Dat betekent dat iemand ook zonder enige kennis van programmering tekst en foto's kan toevoegen. Je moet dat wel leren, en dat gaat 't beste als je er ook plezier in hebt. Een website is echt iets anders dan een bladzijde in je tekstverwerker, tenslotte. Sommige mensen waar ik sites voor gemaakt heb, vinden het leuk om zelf hun content toe te voegen. Als je daar geen zin in hebt, kun je het ook door mij laten doen, natuurlijk.

Last but not least: een standaard CMS installatie kan heel veel, maar soms zijn specialistische toepassingen nodig. Ook die hoef je niet zelf uit te vinden, want je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn "extensies" voor te vinden. Stukken programmatuur die je kunt toevoegen en die naadloos met Joomla samenwerken. Sommige daarvan zijn gratis, voor de meeste goeie extensies moet betaald worden (terecht, trouwens, want ook extensies moeten up-to-date gehouden worden, en vaak krijg je dan ook uitstekende ondersteuning, mocht dat nodig zijn). Voorbeelden zijn een webshop, een online reserverings- en betalingssysteem, of een groot en ingewikkeld invulformulier.

Waarom Joomla?

Da's toeval . Ik maakte al langer websites "met de hand", tot iemand vroeg of ik ook een Joomla site zou kunnen beheren. Ik ben me erin gaan verdiepen en werd hoe langer hoe enthousiaster. Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd in Joomla sites. Zo gaan die dingen.

En zo niet?

Dan moet je niet bij mij zijn!

Wat kan ik voor je doen?

Een mooie Joomla website maken! Of een bestaande website overmaken in Joomla. Of je Joomla website beheren.
Als ik een website voor je maak, krijg je daar gratis drie "uitlegsessies" bij als je zelf tekst en/of foto's wilt kunnen toevoegen.