Eigenlijk moet ik zeggen: structuur en vormgeving, want die zijn van elkaar afhankelijk.

De structuur wil zeggen: welke pagina's zijn er (of: hoeveel "menu items" in de menu-balk) en hoe grijpen ze in elkaar. Het is belangrijk dat je bezoekers makkelijk kunnen "navigeren" op je site.

Vormgeving gaat over kleuren en lettertypes, indeling en afbeeldingen.

Bij een standaard Joomla website ligt de indeling van de pagina in grote lijnen vast, maar daar kun je natuurlijk naar hartelust van afwijken.

Voor de standaard website kun je de vormgeving best zelf bepalen: maak een schetsje van hoe je wilt dat 't eruit ziet, kies een hoofdkleur en een of twee steunkleuren (dat kunnen ook schakeringen van je hoofdkleur zijn), kies een lettertype (of eentje voor de koppen en eentje voor de "body tekst") en geef er eventueel een voorbeeld bij van een website die je mooi vindt. Lettertypes (ook wel "fonts") kun je uitzoeken op Google Fonts. Standaard gebruikt een Joomla site het lettertype "Roboto". Als je een ander font wilt gebruiken moet dat wel geïnstalleerd worden.
Voor inspiratie over de kleuren is er online van alles te vinden, als je zoekt op "website kleurenpalet".

Aan de andere kant: je kunt ook een vormgever inschakelen. Dat is niet gratis, maar het kan wel een fraaie site opleveren, die er heel anders uitziet. Ik werk graag samen met Sandra Heijink in Brummen.

En zo niet?

Als je helemaal niets doet aan vormgeving? Dan krijg je nog steeds een prima functionele website, die er keurig uitziet. En uiteindelijk gaat het om de inhoud!

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je adviseren over de beste structuur of de structuur voor je opzetten. Wat de vormgeving betreft: ik ben meer techneut dan vormgever, dus ik ben geneigd om het zo functioneel en eenvoudig mogelijk te houden...