Ik heb een uurtarief van € 40,-.
(Ik breng geen btw in rekening, want ik maak gebruik van de vrijstelling Kleine Ondernemers Regeling).

Als je vijf uur tegelijk afneemt, krijg je een "strippenkaart" met tien halve uren voor € 175,-.

Website maken

Wat het kost om een website te maken is helemaal afhankelijk van wat je wilt: hoe groot moet hij zijn, is de vormgeving standaard of complex, zijn er (betaalde) extensies nodig, is de hoeveelheid content groot of klein, etc. Ook hoe de content wordt aangeleverd is van invloed (moeten eventuele foto's nog bewerkt worden, bijvoorbeeld).

Maar om een indruk te geven: een simpele, standaard Joomla site met een stuk of vijf menu-items (pagina's) en kant-en-klaar aangeleverd content (zoals bijvoorbeeld deze) kost ca € 400,-.  Voor een grotere, complexe site met extra functionaliteit die ingericht moet worden (zoals bijvoorbeeld deze), kan de prijs oplopen tot € 900,- of meer (exclusief eventuele kosten van aanschaf en inrichting extensies).

Website veranderen

Daarmee bedoel ik wijzigingen in de structuur of layout van de site. Het toevoegen van een pagina, bijvoorbeeld, of het veranderen van kleuren of lettertypes. Of de indeling van een pagina veranderen van twee naar drie kolommen. Als je een strippenkaart hebt kan ik het daar op afboeken, anders gaat het tegen uurtarief.
Voorbeeld: Je hebt een website en je besluit later dat je ook wilt gaan bloggen, of nieuwsberichten toevoegen.  De wijzigingen die daarvoor nodig zijn, zijn al gauw een uur of drie werk.

Beheer

Beheer wil zeggen: alle uitvoerende werkzaamheden, zoals het veranderen of toevoegen van artikelen en foto's. Ik leer je met alle plezier hoe je dat zelf kunt doen (het is leuk om te doen!), maar als je wilt dat ik het doe kun je daarvoor een strippenkaart gebruiken. 
Als er zelden iets gewijzigd wordt, kan het ook "uurtje - faktuurtje".

Onderhoud

Zoals gezegd: onderhoud is belangrijk! Als je een strippenkaart hebt, kan het onderhoud daar op afgeboekt worden. Zo niet, dan kan ik voor € 27,50 per kwartaal je site maandelijks nakijken, updates uitvoeren en een backup maken.

Als je een "statische" site hebt (eentje waar heel weinig aan verandert), kun je eventueel volstaan met twee keer per jaar een "onderhoudsbeurt" tegen uurtarief. Als er geen bijzonderheden zijn, ben ik daar een klein uurtje mee bezig.

Beheer overnemen

Soms krijg ik de vraag of ik het beheer van een site die door iemand anders gemaakt is, wil overnemen. Of de vraag om er "even iets in te veranderen".
Of dat kan, is afhankelijk van de toestand van de site, en hoe goed hij onderhouden is. Daarom zal ik, voordat ik de vraag kan beantwoorden, eerst de site onderzoeken. Je krijgt daarna een kort verslag van mijn bevindingen, inclusief de uitslag van een audit "onder de motorkap". Zo'n onderzoek kost € 25,-.
Het kan zijn dat de site te lang niet is onderhouden (lees hier waarom dat een probleem is), en dan is het enige advies: overmaken.