Ik heb een uurtarief van € 40,-.
(Ik breng geen btw in rekening, want ik maak gebruik van de vrijstelling Kleine Ondernemers Regeling).

Als je vijf uur tegelijk afneemt en vooraf betaalt, krijg je een "strippenkaart" met tien halve uren voor € 175,-. (je krijgt een link naar de online opgeslagen strippenkaart, zodat je precies kunt volgen wat er op afgeboekt wordt).

Website maken

Wat het kost om een website te maken is helemaal afhankelijk van wat je wilt: hoe groot moet hij zijn, is de vormgeving standaard of complex, zijn er (betaalde) extensies nodig, is de hoeveelheid content groot of klein, etc. Ook hoe de content wordt aangeleverd is van invloed (moeten eventuele foto's nog bewerkt worden, bijvoorbeeld).

Maar om een indruk te geven: een simpele, standaard Joomla site met een stuk of vijf menu-items (pagina's) en kant-en-klaar aangeleverd content (zoals bijvoorbeeld deze) kost ca € 400,-.  Voor een grotere, complexe site met extra functionaliteit die ingericht moet worden (zoals bijvoorbeeld deze), kan de prijs oplopen tot € 900,- of meer (exclusief eventuele kosten van aanschaf en inrichting extensies).

Website veranderen

Daarmee bedoel ik wijzigingen in de structuur of layout van de site. Het toevoegen van een pagina, bijvoorbeeld, of het veranderen van kleuren of lettertypes. Of de indeling van een pagina veranderen van twee naar drie kolommen. 
Voorbeeld: Je hebt een website en je besluit later dat je ook wilt gaan bloggen, of nieuwsberichten toevoegen.  De wijzigingen die daarvoor nodig zijn, zijn al gauw een uur of vier werk.

Beheer

Beheer wil zeggen: alle uitvoerende werkzaamheden, zoals het veranderen of toevoegen van artikelen en foto's. Ik leer je met plezier hoe je dat zelf kunt doen, maar als je wilt dat ik het doe kun je daarvoor de strippenkaart gebruiken. 

Onderhoud

Zoals gezegd: onderhoud is belangrijk!
Bovendien moet het vrijwel elke maand gebeuren, omdat er vrijwel elke maand een update uitgebracht wordt.
Ook dat kan het beste met een strippenkaart, ik boek er dan bij elke update een kwartiertje voor af.

Beheer overnemen

Soms krijg ik de vraag of ik het beheer van een site die door iemand anders gemaakt is, wil overnemen. Of de vraag om er "even iets in te veranderen".
Of dat kan, is afhankelijk van de toestand van de site, en hoe goed hij onderhouden is. Daarom zal ik, voordat ik de vraag kan beantwoorden, eerst de site onderzoeken. Je krijgt daarna een kort verslag van mijn bevindingen, inclusief de uitslag van een audit "onder de motorkap". Zo'n onderzoek kost € 25,-.
Het kan zijn dat de site te lang niet is onderhouden (lees hier waarom dat een probleem is), en dan is het enige advies: overmaken.